MICROBLADING PRO SAU CONTRA


Buna ,

Iata ca a  sosit momentul sa astern pe  „net ”  , experienta mea cu Microblading-ul  !

In ultimii 2 ani am fost bombardata din toata partile cu fotografii gen  inainte si dupa  cu sprancene oribile , transformate in sprancene ideale  ! Si tot le-am vazut  si le-am tot ignorat , pana intr-o zi  , cand m-am hotarat sa imi fac si eu sprancenele  „PERFECTE ” !

A sosit si ziua  cea mare ,  pe data de  3 Februarie  ,  m-am „prostit „  ! Cum spune si tata se pare ca incep sa imi lipseasca „tigle de pe casa ”  !

Totul s-a desfasurat intr-un mediu  foarte curat , arata totul ca intr-o sala de operatii  , totul sterilizat , nou ,  impachetat  , imaculat  !

Mi-a dat sperante ca totul va fi ok  !

I-am explicat eu doamnei  MASTER  in sprancene ( ea este profesoara pentru o celebra academie de sprancene foarte cunoscuta in lume  si foarte scumpa  )   , ce probleme am , si ce rezultat astept  . Parea foarte  incantata sa faca o astfel de corectie  .

51489499_982881808575919_716953556371898368_o

Si a inceput  ! Mi-a trasat viitoarele sprancene, dar nu mi-a aratat forma finala cum ar fi fost corect si normal .

Pentru mine a fost PRIMUL SEMNAL DE ALARMA  !!!!!!!

Apoi , fara sa imi aplice o crema anestezica a inceput sa taie  pielea  pentru a realiza acele  linii care imita firele de par  ! Si simteam fiecare taietura ( nu exagerat , dar simteam )  , nu mai spun de zgomotul  pe care il fac acele ace cu care pielea este  taiata  ! Si acum  mi se zbarleste pielea pe mine  !

microblading-1

Mi-a explicat ca in mod  normal ar trebui sa foloseasca vopsea numarul  3 pe sprancenele mele , dar nu o face , foloseste numarul 2 , care este mai deschisa la culoare , deoarece am parul blond  ! Dar radacina mea este aproape neagra si  sprancenele mele sunt destul de inchise  la culoare  . Si i-am explicat ca eu imi schimb culoarea la par foarte des , se pare ca nu a  captat  aceasta parte din conversatie  !

Acesta a  fost al DOILEA SEMNAL DE ALARMA  !

Dupa prima tura de taieturi , mi se aplica  o crema de amortire care ustura de imi venea sa fac  ceva  in pantaloni  .

Dupa crema de amortire ti  se aplica un strat  de pigment  ( pe care ei o numesc masca cu pigment , sa intre bine in toate taieturile facute ). Stai 10 minute cu masca si  incepe tura a 2-a de taieturi  !

51495549_982881415242625_784581772112297984_n

Taieturi care se fac exact peste  primele taieturi  , urmeaza iar o masca  de pigment  , inca  10 minute si dupa  2 – 2.5 ore de stat  intinsa in pat ,  procedura a luat sfarsit  !

Abia dupa ce mi-a sters  masca si m-am ridicat in picioare , inainte sa ies din salon , mi-a dat o oglinda sa ma uit in ea  ! Nu vedeam mare branza , deoarece  , eram toata rosie  , si ma ustura foarte tare pielea  !

51713687_982881908575909_231328381671571456_o

Si astazi  , zona de langa sprancene este foarte sensibila  !

Am vazut ca aproape nu se vad acele firicele /taieturi   , am intrebat daca este normal , si m-a asigurat ca a doua zi totul va deveni mult mai inchis  , voi fi chiar socata de diferenta  si apoi in alte cateva zile se va diminua  acea culoare si  vor ajunge la o culoare naturala  .

A doua zi de dimineata , ma trezesc eu fericita sa vad socul  groazei . De unde , nu se mai vedea  aproape  nimic  , totul se diminua din ce in ce mai tare , zona era toata rosie si  umflata , foarte sensibila  .

51939158_982882158575884_4418617862558580736_o

Atunci mi-am dat seama ca ceva nu este in regula si am inceput sa fac munca de cercetare  ! Lucru pe care trebuia sa il fac cu mult inainte sa ma gandesc sa las pe cineva sa imi creeze cicatrici fara sa am nevoie  !

REGRET decizia luata  , dar sper ca  experimentul meu sa ajute alte doamne/ domnisoare  sa se  intereseze  mai bine , inainte sa isi faca o procedura , de orice natura , mai ales care se face pe fata  ! Ramai pe viata  cu aceste proceduri  si efectele lor  ! 

Nu vreau sa denigrez pe nimeni , nu vreau sa generalizez , dar ,  dupa acest experiment ESUAT  , vreau sa va explic si voua ce am patit eu  , ce am citit  si la ce concluzie am ajuns  . 

In primul rand aceste proceduri  , permanente sau semipermanente  care se fac la nivelul pielii , trebuiesc facute de persoane instruite in domeniu , dar , care sa aiba in prealabil si STUDII MEDICALE  ! In SUA  , faca aceste studii medicale , nu te poti inscrie la un curs de perfectionare  .

Dupa un curs de  30 de ore , nu te poti numi  Stilist in sprancene sau mai stiu eu ce fel de specialist  ! Stiu , sunt foarte scumpe aceste cursuri , dar  ,  sunt foarte putini  cei care sunt pasionati , talentati si care pot profesa dupa o perioada foarte scurta de instruire  .

Ce inseamna MICROBLADING  ?

Microbladingul este o metoda de reconstructie a sprancenelor prin machiaj semipermanent. Aceasta presupune micropigmentarea manuala a sprancenelor, fir cu fir, pentru a le oferi forma si culoarea dorita. Un pigment natural, non-toxic si hipoarlergenic este introdus manual in stratul superior al dermului (0,3 mm – 0,1 mm în epiderme), pentru a nu leza pielea in adancime, cu ajutorul unui „creion”care are in varf o lamă mica cu multe ace de unică folosinta. Se realizeaza și o sedintă de retus la o luna cand sunt corectate eventualele diferente si spranceana este adusa la forma finala. Pigmentii folosiți fiind naturali, o parte a culorii este absorbita de piele, alta nu . Efectul final se poate vedea insa la trei saptamani dupa efecturarea ultimei sedințe, dupa ce culoarea se stabilizeaza ai pielea se vindeca.

46074296_492653737884762_1708056726378381312_n

image1

Odata finalizata procedura, trebuie avute in vedere si anumite indicatii de ingrijire: nu se aplica machiaj in zona sprancenelor in urmatoarele 24 de ore, se evita expunerea la soare pentru 2-3 saptamani, sauna, piscina si tratamentele cosmetice sunt interzise si se evită contactul cu apa pana la caderea cojitelor formate pe spranceana.

Toate bune si frumoase pana acum  , nu ?

Cum arata  pielea  , cat este ea de groasa  si de unde stie „specialistul cati  mm a intrat  in piele  ?

piele_umana

Pielea umana are o grosime intre  0.05 mm si  1.5 mm  ( in palme si pe talpi ) .

In  articolele citite  de mine pana acum am vazut pareri impartite in legatura cu aceasta procedura  !

  • Ceea ce este foarte sigur si nimeni nu poate contesta , pentru realizarea acestor ” fire”  false de par , este nevoie sa  se taie  pielea  pentru a introduce  pigmentul  ! Daca procedura este efectuata gresit , si „tehnicianul ”  intra  un 0.01 mm mai mult decat  necesar , atunci se produc leziuni  , care duc negresit la infectii sau alte complicatii !
  • Se promoveaza folosirea unor vopsele naturale , dar de unde stim noi , ca tehnicialul din fata noastra nu a comandat vopseaua de pe net la 2 dolari  sticluta si contine numai chimicale  ? Cum poate sa  ne garanteze ca produsele lui sunt sterilizate , sau  de cea mai buna calitate  ?
  • Din pacate pentru unii dintre noi , vopseaua  folosita poate cauza alergii grave  ! Interesati-va  bine inainte de procedura  ! Intrebati ce contine vopseaua  , si daca stiti ca sunteti alergic , anulati  programarea  ! Daca totusi nu ati intrebat si aveti o reactie alergica , singura metoda   este sa scoateti pigmentul  din piele  cu ajutorul laserului sau al acizilor  speciali pentru indepartarea tatuajelor permanente sau semipermanente  ! Alti bani , alta distractie  !
  • Persoana la care va duceti  este instruita corespunzator pentru a efectua  aceasta procedura  ? Salonul este  curat  ? Este totul dezinfectat , sterilizat , ambalat  individual pentru fiecare client in parte  ?
  • Aceste proceduri nu trebuiesc facute  in apartamentul „specialistului ”  ! Nu este un mediu propice pentru astfel de proceduri  ! Nu va puneti  pielea in pericol  ! Mai ieftin , nu inseamna mai bun  ! Cum nici mai scump nu inseamna neaparat specialist  !
  • Daca te incumeti totusi si iti faci aceasta procedura , ai mare grija sa iti ingrijesti ” ranile ” foarte bine  ! nu cred ca vrei sa faci o infectie  ! Ai niste leziuni in piele , care daca nu sunt curatate  corespunzator  , pot  sa se infecteze si sa iti creeze complicatii  de tot felul  !
  • In cazul in care vedeti ca ceva este in neregula cu sprancenele voastre , mergeti de urgenta la un medic dermatolog sau chiar la urgente daca este cazul  ! In cazul infectiilor  cutanate , medicul trebuie sa va prescrie medicamente antiinflamatorii si : sau antibiotice  , care sa ajute la procesul de vindecare  . Persoana care v-a facut procedura , nu poate sa  va mai ajute  in acest caz  !
  • Inainte sa va alegeti  un specialist (in orice domeniu – este general valabil )  , fiti siguri ca fotografiile postate de el pe pagina lui de  socializare sau  pe situl lui , sunt fotografii autentice , facute de specialist in cabinetul sau  ! Foarte multe doamne / domnisoare , iau fara jena fotografii de pe internet si le posteaza drept lucrarile lor , desi , ele habar nu au sa faca asa ceva si nici intr-o  mie de ani nu vor putea face lucrari perfecte  ! MARE ATENTIE  ! Cine nu este sincer de la inceput , e clar ca ascunde ceva  !
  • CICATRICI   permanente ! Atunci cand tehnicianul nu stie ce  face si  ajunge sa  penetreze pielea putin mai mult decat ar trebui , se creaza niste leziuni  adanci  ! Cicatricea reprezinta modalitatea de vindecare a plagilor sau ranilor de alta natura aparute la nivelul tuturor structurilor oraganismului uman.
    Procesul de vindecare prin cicatrizare incepe de la momentul traumatismului si se desfasoara in etape ce pot fi impartite, pentru o mai buna intelegere, in:

    • etapa primelor 24 de ore in care se formeaza cheagul si plaga este „sigilata” de mediul extern.
    • etapa primelor 21 de zile in care are loc generarea noilor fibre elastice si de colagen, cicatricea apare lineara, subtire practic nemodificata fata de aspectul din primele zile postoperator. Daca plaga nu este in tensiune, are vascularizatia buna si nu sunt factori perturbatori (infectie, tensiune in plaga prin mobilizare precoce, diabet, tratamant cronic cu steroizi, fumat, etc), evolutia ei este lineara, fara modificari, spre o cicatrice supla, estetica.
    • etapa primelor 6 saptamani in care se considera incheiet procesul inflamator acut. Reteaua fibrilara este bine reprezentata, si se poate relua mobilizarea structurilor implicate in traumatism.
    • etapa primelor 6 luni, in care cicatricea poate aparea hipertrofica, reliefata, de culoare rosie aprins, cu senzatie de mancarime. Acum este faza de maxima dezvoltare a cicatricei, si are loc inceputul procesului de remaniere a retelei vasculare si fibrilare cicatriceale.
    • etapa finala de maturare cicatriceala, sau remodelare, este cuprinsa intre 6 luni si un an de la momentul traumatismului. Progresiv, roseata si duritatea cedeaza ramanand o cicatrice moale, mai plina, situata in planul tegumentului.

    In unele cazuri, atunci cand leziunile au fost profunde, pe suprafata mare, sau vindecarea a avut loc in conditii improprii, cicatricea poate ramane mare, groasa, dura, cu modificari functionale secundare a pielii din vecinatate, sau poate chiar sa capete o dezvoltare tumorala necontrolata, sub forma cunoscuta drept „cicatrice cheloida”.

  • In functie de aspectul lor, cicatricile pot fi impartite in urmatoarele grupe:

    • cicatrici simple, necomplicate:
      • punctiforme
      • lineare
      • in suprafata
      • cu relieful in acelasi plan cu tesuturile vecine
      • de culoare asemanatoare pielii din vecinatate
    • cicatrici anormale:
      • hipertrofice (cu relieful crescut, dar in cadrul suprafetei leziunii initiale)
      • cheloide (cu volumul crescut necontrolat, depasind suprafata leziunii initiale)
      • „deprimate” cu hipotrofia tasutului adipos din vecinatate
      • aderente la structurile din profunzime, fara mobilitate cutanata
      • cu modificari de pigmentare, care poate fi mai mica sau mai accentuat
    • cicatrici complicate, cu:
      • retractia cutanata accentuata
      • tulburari functionale in zona articulatiilor sau a orificiilor naturale
      • dureri, prin implicarea in fibroza a unor terminatii nervoase
      • ulceratii cronice
      • transformarea lor in tumori canceroase

     

  • In general , ni se prezinta  fotografii  inainte si imediat dupa procedura  ! Nici un tehnician nu prezinta clientii sai dupa  2 -3 luni de zile  !
  • Este o procedura costisitoare  ! Intre  500 si  1.000 de euro  / an  ! In functie de cum se absoarbe pigmentul  ! La unele persoane , dupa  6 luni de zile se repeta procedura
  •  Taieturile  repetate  in acelas loc  , in timp , vor arata  foarte urat  , vizibil si in unele locuri , puteti chiar sa va pierdeti  si firele  voastre din spranceana .
  • Mare atentie la neatentie  ! Unele lucruri sunt frumos  prezentate , ni se ascund  intentionat  anumite  „efecte ” secundare , si daca ceva este  in neregula , se arunca vina pe client !

 

 

Ce vreau eu sa va spun , este  ca   sunteti libere doamnelor sa va faceti ce doriti  ! Este corpul vostru , banii vostri  si sunteti libere sa decideti ce si  cum vreti sa faceti  !

Eu am experimenatt  aceasta procedura , nu se va mai repeta , ma bucur ca datorita acestei experiente , am citit  mult mai mult  despre  tot ce inseamna machiajul permanent si semipermanent   .

 

                 ATENTIE  !

Daca suferiti ca si mine de  dereglari hormonale , luati medicamente , aveti anemie  si aveti un ten sensibil , feriti-va de tot ce inseamna tatuaj , machiaj semi sau permanent  si proceduri  estetice care implica acizi  .

Majoritatea vopselelor  pentru astfel de proceduri contin fier  ! Eu sunt anemica si organismul meu extrage fierul din toate sursele posibile , inclusiv din vopseaua folosita la sprancene  !  Si uite asa , am ramas eu cu  urme rosiatice  in taieturi  .

Visam si eu la sprancene PERFECTE  ! Sunt si eu om , si imi doream sa imi  usurez  „munca ”  dimineata  cand plec  la munca  . Sa nu mai pierd 20 de minute sa imi „echilibrez” sprancenele .

maxresdefault

pizap.com15500760657601

Se pare ca trebuie sa o fac si mai atent acum , si sa acopar si  greselile  altora , din prostia mea  !

Da a fost o mare prostie din partea mea , sa fac acest pas  .

V recomand din suflet sa va ingrijiti sprancenele  , sa  le epilati doar atat cat trebuie , sa le  vopsiti  ,  sa le  dati cu  mascara colorat  , dar  ganditi-va de  50 de ori inainte sa va faceti ceva permanent pe fata  !

Un tatuaj , este un tatuaj , indiferent de  marime , culoare sau  forma    . Il vei purta cu tine toata viata  .

Daca  la  50 de ani vrei sa iti faci un lifting la fata  ? Ce faci cu sprancenele tatuate  ? Iti dai seama ca  vor ajunge pe la jumatatea fruntii nu  ?

Radem glumim , dar treburile sunt foarte serioase  !

Sa fiti fericite  ! V-am pupat  !

Mai jos va las o serie de fotografii culese de pe  net cu  proceduri de MICROBLADING  care au sfarsit  destul de rau  :

1

EYEBROWS SCARRED

5a8413_83e0e6273edc45f0a2791d32f1e142b7~mv2

10

16

7793389

micropigmentacao-18062018-18062018163231170

pizap.com15501325995951

 

 

 

 

 

3 gânduri despre “MICROBLADING PRO SAU CONTRA

  1. dana

    Confirm, procedura este scumpa, dureroasa si fara efect. La mine arata bine in prima zi, nu si forma, pentru ca am fost la salonul UNNA, unde Cristina Ilie nu a reusit sa faca 2 sprancene care sa semene, una era dreapta, cealalta curba. Dupa cateva zile microbladingul aproape ca nu se mai observa. Daca nu sunteti multumite cu sprancele tot tatuajul merita incercat. Am avut tatuaj fir cu fir, a fost in regula cam 2 ani. Microbaldingul e doar ”o fita” si bani aruncati

    Apreciază

  2. andreea

    Esti sigura ca nu a fost o problema cu tenul tau? eu mi-am facut sprancenele tot la Cristina si mi-au iesit ok.. insa si eu am avut o problema cu fixarea pigmentului insa la retus au iesit grozav. (sunt deja 6 luni de atunci)
    Micropigmentare nu am curajul sa fac inca mi se pare un drum fara de intoarcere insa eu as recomanda acest salon.

    Apreciază

  3. Lia

    Imi pare rau ca a trebuit sa treci prin experienta asta urata. Eu mi-am facut microblading la un salon si chiar nu am avut probleme, inclusiv procedura a fost diferita, in primul rand cand am ajuns in salon mi-au pus crema (lidocaina) pe sprancene si am asteptat 20 de minute. timp in care mi s-a explicat absolut tot, de la ziua 1 pana la ziua 45, am primit un pliant si crema pentru acasa.Mi-a desenat sprancenele cu creionul si atunci am avut ceva de comentat fiind prea groase, mi-a spus ca se vor strange (si asa a fost), procedura doare chiar si cu crema, nu extraordinar dar simti mai ales pe os.A doua zi intradevar s-au inchis la culoare si ma luase putin panica dar apoi in cateva zile s-au deschis si au inceput sa se vindece, am urmat cu sfintenie toate sfaturile lor si nu am avut probleme.Incepand cu ziua 5-8 pigmentul dispare total si apoi incepand cu ziua 14 pana la 28 revine si se aseaza frumos, eu cred ca ai ales salonul gresit.

    Apreciază

Lasă un comentariu