Masca pentru par din 5 uleiuri vegetale
Buna ,
Am postat zilele trecute un articol despre uleiurile vegetale . Acolo , am amintit de o masca de par pe care eu o prepar foarte des , si am primit nenumarate intrebari .
De aceea , m-am hotarat sa va vorbesc intr-un articol separat despre aceasta masca .
Repet povestea , sa intelegeti mai bine contextul . Acum 5 ani , am primit in dar , o masca de par , din Emiratele Arabe . Masca era intr-o sticla de sticla maro , de 100 ml , cu pompita . Am folosit masca , am fost foarte incantata de efectele sale . In ziua in care s-a terminat , imi parea rau ca nu voi mai avea . Dar , mi-a venit grozava idee, sa ma uit pe lista de ingrediente si sa incerc sa imi prepar si eu o astfel de masca 100 % naturala .
Am gasit cele 5 uleirui , asezate intr-o anumita ordine , fara cantitati sau procentaje .
Atunci , am hotarat sa procedez ca la cosmetice si sa citesc despre fiecare ulei in parte ! Primul ingredient este in general in proportie de 45-60 % , iar restul in ordine descrescatoare .
Voi , aveti posibilitatea sa va personalizati masca , folosind cele 5 uleiuri dupa bunul plac !
Va explic cate ceva despre fiecare ulei in parte , iar la sfarsit , va spun proportiile pe care le folosesc eu , pentru mine .
Important de tinut minte : Aceste uleiuri sa le pastrati intr-un loc ferit de lumina si cu temperatura medie .
Uleiurile de care va tot vorbesc sunt de : Masline ( sau Jojoba ) ; Cocos ; Avocado ( sau migdale dulci – eu folosesc de migdale ) ; Argan si Ricin .
1. a ) Uleiul vegetal de masline : (este antioxidant – conţine acid oleic în proporţie de 75 %)
Este cel mai cunoscut pentru ingrijirea parului , el este eficient pe parul normal , fin si cel uscat . Foarte polivalent , el hraneste , protejeaza si inmoaie firul de par , dar intareste radacina .
Cei care au parul gras ar treui sa il evite ! Pot in schimb sa il inlocuiasca cu ulei de JOJOBA !
b) Uleiul vegetal de JOJOBA : (este antioxidant –conţine acid oleic în proporţie de 12%)
Pentru echilibru ! Este ideal daca aveti radacina parului grasa si varfurile uscate . Este bogat in proteine , penetreaza rapid firul de par si formeaza un strat protector , fara sa lase urme grase pe par .
2. Uleiul vegetal de nuca cocos :
Pentru un aspect sanatos al parului si mult volum ! Este uleiul multi functional . Are o textura usoara , penetreaza rapid in firul de par , conferindu-i volum . Bonus , aveti si o stralucire naturala a firelor de par dupa uscare .
3. a) Uleiul vegetal de Avocado :
Pentru parul uscat , obosit , casant . Acesta este cel mai hranitor ulei pentru par . Este foarte bogat in acizi grasi , hraneste si intareste firul de par si il protejeaza de agresiunile din exterior .
b) Uleiul Vegetal de migdale dulci : ( este antioxidant -conţine acid oleic în proporţie de 62%)
Ideal pentru parul uscat ( si /sau decolorat ) . Bogat in vitaminele E , B2 , B5 si F , necesare pentru un par sanatos . El hraneste si intareste firele de par .
4. Uleiul vegetal de argan: (este antioxidant – conţine acid oleic în proporţie de 45% )
Pentru frumusetea parului normal . Este perfect echilibrat , bogat in Omega 6 si vitamine .
Parul vostru este frumos ? Va fi de doua ori mai frumos ! Uleiul de Argan le aduce mai multe reflexii , volum , finete si stralucire .
5. Uleiul vegetal de ricin:
Stimuleaza cresterea si ingroasa firul de par . Este ideal pentru toate tipurile de par . Este ideal si pentru cei care au parul gras cu tendinta de cadere .
Nu va ramane decat sa va creati masca perfecta pentru nevoile voastre !
V-am promis la inceputul articolului ca va spun cantitatile pe care le folosesc eu !
Pentru sticluta aceasta de 250 ml folosesc :
100 ml ulei de masline
50 ml ulei de migdale dulci
50 ml ulei de ricin
25 ml ulei de argan
25ml ulei de cocos
Sfaturi utile : Folositi recipiente de sticla inchise la culoare !
Daca nu aveti sticle , puteti folosi un borcan pe care puteti sa il vopsiti , in asa fel incat , continutul este ferit de lumina .
Modul de folosire : Se poate folosi inainte de a va spala parul . Aplicati un strat generos la radacina , intindeti si pe lungimea firului de par , masati bine atat scalpul cat si varfurile . Lasati masca sa actioneze cel putin 30 de minute . Cu cat o veti lasa mai mult , cu atat veti beneficia de toate proprietatile uleiurilor din compozitie . Puteti sa o lasati si peste noapte pe par ( doar sa va protejati lenjeria ) .
Rezultatele incep sa se vada chiar dupa prima utilizare .
Sper ca v-a placut si acest articol !
Astept sugestii din partea voastra .
O zi excelenta va doresc !