CUM SA ALEGI CORECT FONDUL DE TEN *TENUL MATUR *


matur 4

Buna   ,

Deja suntem la episodul 2  . Astazi vreau sa va vorbesc despre tenul matur  .

Trebuie sa stim , ca acest ten , este  unul destul de   „dificil ” si necesita mai multa atentie   fata de celelalte   !

Ce este un ten matur  ?

Este acel ten care si-a pierdut tonusul si fermitatea, sunt vizibile riduri fine sau profunde. Cel mai des acest tip de ten este specific persoanelor cu varste peste 50 de ani, ca semn al imbatranirii, dar poate aparea si la persoane de 40 de ani sau pentru cei norocosi, la 60 de ani. Cel mai adesea este un ten uscat, dar poate fi si normal sau gras. Tenul matur poate dezvolta si hiperpigmentare, pete datorate varstei si pistrui.

Eu va recomand cu  multa caldura sa aveti geija de tenul vostru  , indiferent de  tipul de ten , de varsta si  de  „buget  ”  . EXISTA  acum  produse adaptate  pentru toata lumea  .
Dimineata si seara ar trebui sa aveti tirualul vostru de frumusete  . Acele cateva minute , petrecute  in fata oglinzii , cu voi   . Acele  momente in care , in timp ce va pregatiti  pentru o noua zi  , puneti la cale   planuri marete  .  Eu ador  aceste  momente  !

Machiajul pentru tenul matur este o arta  !

matur 1

Trebuie sa stiti principiile  machiajului pentru un ten matur  inainte de a va apuca de  machiajul fetei .

In machiajul tenului matur , trebuie sa intelegeti ca  putin , uneori poate fi chiar foarte mult  ! Daca esti obisnuita sa folosesti fond de ten extra pentru  a acoperi ridurile de expresie  , ei bine  afla , ca esti pe calea gresita  !

Machiajul in exces imbatraneste  intotdeauna chiar si un ten tanar   , deoarece accentueaza ridurile si da tenului un aspect imbacsit !

 

Fond de ten potrivit pentru tenul matur

De obicei ,  acestea sunt sub forma de crema sau  balsam   , foarte  bogate in ingrediente  nutritive pentru piele  . Aceste fonduri de ten  , sunt ca si un  tratament  . Vin sa complimenteze  produsele pe care le  folositi pentru ingrijirea   tenului  , si au grija sa  atinga toate  „punctele fierbinti  ”    (riduri  , pierderea elasticitatii ,  deshidratate  ,  uscare ,  pete  pigmentare  , etc ).

Aceste fonduri de ten , de ultima generatie , ne promit un ten superb , suplu si plin  de vitalitate  .

matur 2

Cum sa aplicam fondul de ten pentru un  ten matur  ?

Inainte de aplicarea fondului de ten  , dupa ce ati aplicat  crema voastra , adaptata nevoilor tenului vostru   , aplicati  o baza  nutritiva  . Lasati baza sa penetreze  pielea macar  2-3 minute inainte de a aplica fondul de ten !

Tinand cont de textura sa  bogata  , cremoasa ,  daca va  faceti machiajul acasa  , folositi-va de degete  ( dezinfectate  in prealabil )  .  Asa , veti putea „lucra ”  produsul  ,  care va fi „asezat”  mai  putin vizibil in  riduri , zonele cu probleme , dar in acelasi  timp ,  in  acest mod , evitati sa iritati pielea  . Puteti spune ca va faceti un automasaj  de dimineata  . Aspectul tenului va fi  foarte natural .

Am facut o selectie de fonduri de ten pentru voi  :

ten matur

  1. Capture Totale Fond de Teint Sérum Régénérateur d’éclat Dior, 77.50€
  2. Résilience Lift Extrême Estée Lauder, 105.50€
  3. Teint Multi-régénérant Clarins, 44.50€
  4. Instant Anti-âge l’Effaceur Maybelline, 11.40€
  5. Terrybly Densiliss® Foundation, By Terry, 88€
  6. Synchro Skin Teint Fluide Haute Tenue SPF20 Shiseido, 49.50€
  7. Even Better Glow Fond de Teint Révélateur d’Éclat SPF 15 Clinique, 37.95€
  8. Parure Gold Guerlain, 78.50€
  9. Teint Visionnaire, Lancôme, 64.50€

 

Sper ca v-a placut   , si va astept si saptamana viitoare cu un nou episod  !

Astept  cu mare interes comentariile voastre  ! Voi ce produse folositi pentru tenul matur  ?

 

 

 

 

Lasă un comentariu